Geef je ook een e-book uit?

Hoewel veel van je fans papieren boeken lezen, zijn er ook steeds meer die liever een ebook ‘in de handen’ hebben. Het is daarom goed om naast een papieren boek óók een ebook uit te geven. Zo hebben je lezers meer keuze en jij meer verkopen. Bovendien wordt je boek er zichtbaarder door. Een win-win voor iedereen. 🥳

De belangrijkste plekken waar je je ebook te koop wilt zetten zijn Bol.com, Kobo, Apple Books en Amazon. Gelukkig zijn deze webwinkels via een aantal zelfuitgeefplatformen goed te bereiken zijn voor de indie. 

* Bol.com en Kobo kun je bijvoorbeeld rechtstreeks bereiken via Kobo Writing Life, het zelfuitgeefplatform van Kobo. Ebooks die je via dit platform publiceert, komen automatisch ook op Bol.com. Ook kun je kiezen voor een toevoeging aan Kobo Plus. 

* Amazon heeft een eigen zelfuitgeefplatform, Kindle Direct Publishing genaamd. Ebooks die je hierop publiceert komen op alle Amazon’s te koop te staan, inclusief Amazon NL. 

* Ook via Apple Books worden er heel wat ebooks verkocht aan Nederlandstalige lezers. Apple Books kun je bereiken via het distributieplatform Draft2Digital. Bovendien distribueert D2D ebooks naar Kobo (en dus Bol) en Amazon. Dus mocht je geen zin hebben om meerdere platformen te gebruiken, dan is Draft2Digital the place to be! 

De royalty’s die je verdient met de verkoop van je ebook liggen via deze zelfuitgeefplatformen tussen de 60 en 70 procent van de verkoopprijs. Verder zijn de genoemde platformen gratis te gebruiken. 

Als je bang bent dat het uitgeven van een ebook te technisch is, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Veelal is het hebben van een Word-doc voldoende om je boek uit te kunnen geven via de zelfuitgeefplatformen. Dat wil niet zeggen dat je er je hoofd niet even bij moet houden, maar gelukkig is ook niet superingewikkeld. 

Dus waar wacht je nog op? Ga je ebook publiceren! 😎

Deze informatie komt van onze partner Maria Staal. 

Klik hier voor een overzicht van al onze partners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s