Jury

Jury 2022

Juliette

Hi! Ik ben Juliëtte, maar de meesten zullen mij kennen als Emma Anna (of J.M. Anna) Emma Anna. Onder die naam geef ik sinds 2018 boeken uit in eigen beheer en de teller staat inmiddels op bijna 17.

Ik ben een echte sucker for romance en ik zal dan ook nooit een boek zonder romantiek schrijven.

Vorig jaar won ik The Indie Awards en in de jaren daarvoor heb ik twee keer de Indie-award voor Meest memorabele personage gewonnen, iets waar ik ontzettend trots op ben! Een kers op de taart waarvoor je zo hard gewerkt hebt.
Verder ben ik nogal een taalnazi en zo nu en dan neem ik correctieopdrachten aan van selfpubbers!

Ik was dan ook vereerd toen Sanne me vroeg om dit jaar te jureren. Als indie-auteur weet ik hoeveel bloed, zweet en tranen er in een manuscript gaan zitten, en dan moet je verder ook nog eens alles zelf doen (wat natuurlijk hartstikke leuk is, anders doe je het niet 😉). De promotie is het lastigste gedeelte, in mijn ervaring, en daarom ben ik blij dat er fenomenen bestaan zoals The Indie Awards. Vooral in deze harde, soms pretentieuze boekenwereld (tja, ik zeg het maar gewoon zoals het is).

Ik kijk ontzettend uit naar jullie werk of naar het werk waarvan jullie (de lezers) vinden dat het een award verdient!


SabrinaSommigen onder jullie kennen me misschien al onder mijn bookstagramnaam Blina Blume Books of als medebeheerder van de Facebook/Instagram Romance op Kobo Plus. Maar ken je me nog niet, dan zal ik me even kort voorstellen 😉.

Ik ben een (kritische proef)lezer en schrijf steeds een eerlijke recensie. Ik word ook ingezet om de eerste redactie te doen en te sparren over een verhaal. Door deze opdrachten ben ik extra gaan waarderen wat een selfpubber doet, want je moet echt aan zo veel dingen denken. Soms zit een verhaal onmiddellijk goed, soms moet het gewoon helemaal herschreven worden, daarnaast nog redactie en promotie.
Daarom vind ik The Indie Awards een heel fijn intitiatief om die groep auteurs nog eens extra in de picture te zetten. Ik ben heel benieuwd naar welke boeken er aangemeld zullen worden en of ik nog pareltjes zal kunnen ontdekken. Sowieso is er voldoende selfpub talent aanwezig in BE & NL.

Zelf lees ik het liefst boeken in het New Adult en maffia/dark genre. Een meeslepende young adult, fantasy of feelgood kan je ook op mijn TBR vinden. Ik wil de emoties kunnen voelen aangezien ik het verhaal niet alleen lees, maar me ook wil kunnen inleven in de personages.

Ik ben rustig, lief, geduldig en een beetje introvert. Geef me echter een toetsenbord en ik schrijf vloeiende teksten, geef me een boek waarover we kunnen babbelen en mijn mond staat niet stil, geef me Canva en ik maak met plezier allerlei creatieve visuals of moodboards. In het dagelijkse leven werk ik deeltijds (cijferberoep) en ben ik mama van 2 kids van 6 jaar en 8 jaar. In het weekend hou ik me dan ook vooral bezig om die kids te entertainen.

Ik kijk er al naar uit om samen met de rest van de jury de boeken te lezen en evalueren! Veel succes aan alle selfpubbers 😊


Schermafbeelding 2021-12-06 om 20.18.30Hi, ik ben schrijfster en schrijfcoach Kelly Meulenberg. Ik help beginnende en ervaren schrijvers van voornamelijk romans, thrillers en fantasyboeken om hun verhaal helemaal kloppend te krijgen, zodat ze het daarna vol trots en vertrouwen door kunnen sturen naar een eindredacteur of uitgeverij.

In 2020 deed ik mee aan the Indie Awards met mijn boek Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers. Vorig jaar zat ik in de jury en ik heb er zo van genoten, dat ik dit jaar graag weer mee wilde doen!

De schrijvers met wie ik werk hebben uiteenlopende ambities. Sommige schrijven hun eerste boek, andere hun zevende. Sommige willen per se een traditionele uitgeverij aan de haak slaan, andere willen juist selfpubben. Hoe je je boek ook wilt uitgeven: alle onderdelen moeten uiteindelijk kloppen.

Als schrijfcoach geef ik alleen feedback op je verhaal, maar als jurylid mag ik me ook uitspreken over je cover, titel en achterflaptekst. Ik ben streng, maar maak je geen zorgen: ik sta erom bekend dat ik ook altijd complimentjes uitdeel 🙂

*

Jury 2021: Kelly Meulenberg, Eva Disselhoff, Alex’ Books and Socks

Jury 2020: Esmee Buijze, Monisha, Celine

Jury 2019: Eigenaar Backwords Nina Verheij, tekstcorrector en schrijfster Tamara Arts, uitgever Sandra Vets.

Jury 2018: Winnaar 2017 Tjeerd Langstraat, Boekblogger Veronique Janssen, Boekblogger Chantal de Vries

Jury 2017: Boekenblog Adorable Books, Redacteur Eveline Broekhuizen, Koninklijke Bibliotheek