Jury

Jury 2021

Schermafbeelding 2021-12-06 om 20.18.30
Hi, ik ben Kelly Meulenberg en ik ben schrijfcoach voor fictieschrijvers. Ik help beginnende en ervaren schrijvers om hun verhaal helemaal kloppend te krijgen, zodat ze het daarna vol trots en vertrouwen door kunnen sturen naar een eindredacteur of uitgeverij.

Misschien ken je me van the Indie Awards van vorig jaar. Mijn boek Schrijverig was toen genomineerd voor Meest Leerzame Boek. Ik heb geen prijs gewonnen, maar meedoen heeft me een aantal superleuke contacten opgeleverd, dus ik kan het iedereen aanraden.

De schrijvers met wie ik werk hebben uiteenlopende ambities. Sommige willen per se een traditionele uitgeverij aan de haak slaan, andere willen juist selfpubben. Hoe je je boek ook wilt uitgeven: alle onderdelen moeten uiteindelijk kloppen.

Normaal gesproken geef ik alleen feedback op het verhaal, maar ik kijk ernaar uit om me als jurylid ook uit te spreken over de cover, titel en achterflaptekst van de deelnemende boeken. Ik ben streng, maar maak je geen zorgen: ik sta erom bekend dat ik ook altijd complimentjes uitdeel


Schermafbeelding 2021-12-06 om 20.18.39
Hoi, ik ben Eva! Vroeger lag ik stiekem met een zaklamp onder de dekens te lezen, en nu ben ik freelance schrijfcoach, redacteur en persklaarmaker. Ik geef auteurs feedback op hun manuscripten en redigeer boeken voor uitgeverijen én voor selfpubbers.

Het leuke aan selfpubbers is dat ze supergepassioneerd zijn en alle ruimte durven te geven aan hun creativiteit. Buiten mijn werk om heb ik echter gênant weinig boeken gelezen die in eigen beheer zijn uitgegeven… Hoog tijd dus om daar eens verandering in aan te brengen! Ik ben erg benieuwd wat voor moois ik straks te lezen krijg.

Tijdens de pandemie werden de uitgeverijen overspoeld door ingezonden manuscripten, dus het zou me niets verbazen als er afgelopen jaar meer goede boeken zijn ‘geselfpubd’ dan ooit tevoren… Ik heb er heel veel zin in om me de komende maanden onder te dompelen in de indiewereld en ontroerd, verbaasd en vermaakt te worden door de genomineerde titels!


Schermafbeelding 2021-12-06 om 20.18.48
Hoi, ik stel me even voor. Mijn naam is Alexandra en naast mijn job en #motherhood, is lezen mijn absolute passie, samen met leuke sokken. (Want laten we eerlijk zijn, leuke sokken zijn altijd plezierig.)

Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde mening over de boeken die we lezen en daarom deel ik met erg veel plezier en liefde de mijne over de boeken die ik lees via mijn blog/fb en op Instagram onder de naam Alex’s books and socks.

Thriller, roman, historische romans, literatuur, WOII , fantasy, ik lees het allemaal en meestal met veel plezier. Als een boek mij niet kan bekoren zeg ik dat evengoed, eerlijkheid is belangrijk.

Mijn ervaring met auteurs die hun boek zelf uitbrengen is eigenlijk alleen maar positief. Een nauwer contact tussen mezelf en de auteur, oprechte blijdschap bij een positieve review als ook een oprechte aanvaarding van eventuele opmerkingen over wat beter kan. Reviewen voor een indie-auteur is heel dankbaar werk.

Afgaande op mijn ervaring verwacht ik best veel van de inzendingen en popel ik om dat harde labeur waar hart en ziel ingekropen zijn te gaan lezen.

There is no friend as loyal as a book!

*

Jury 2020: Esmee Buijze, Monisha, Celine

Jury 2019: Eigenaar Backwords Nina Verheij, tekstcorrector en schrijfster Tamara Arts, uitgever Sandra Vets.

Jury 2018: Winnaar 2017 Tjeerd Langstraat, Boekblogger Veronique Janssen, Boekblogger Chantal de Vries

Jury 2017: Boekenblog Adorable Books, Redacteur Eveline Broekhuizen, Koninklijke Bibliotheek