Jury

49114150_339710213288988_4611763826054922240_o

Tjeerd Langstraat, bestselling thrillerauteur en winnaar van de juryprijs Beste Boek 2017.

Veronique Janssen, blogger op haar blog Veronique’s Boekenhoekje

Chantal de Vries, blogger op haar blog Coffee ‘nd Cookie

Tjeerd: “Lezen heeft iets magisch. Het laat je kennis maken met situaties die je nooit hebt meegemaakt, je komt op plekken waar je nooit zult komen en je wordt meegenomen op een vlucht door de hersenspinsels van iemand die je niet kent. Als je je dat beseft, zal elk boek dat je leest nog unieker zijn. Evenzogoed is het schrijven van verhalen magisch, door alles wat ik hiervoor al noemde and beyond all of that. Lezen én schrijven laat mij de waan van alledag ontvluchten. Woorden worden zinnen en vormen verhalen, verhalen die een soort parallel universum creëren waar even geen zorgen zijn.

Het vervult mij dan ook met trots dat ik ben gevraagd om zitting te nemen in de jury voor de tweede editie van The Indie Awards. Om mij te kunnen verliezen in een aantal mooie boeken. En om al die schrijvers het podium te geven dat ze verdienen. In dit geval met een extraatje: The Indie Awards zijn er om ondernemende auteurs, die hun werk in eigen beheer uitgeven, in het zonnetje te zetten. Het schrijven van een boek is één, het daadwerkelijk uitgeven is een tweede. Ik heb diep respect voor het harde werken en doorzettingsvermogen van indies.

Jullie zijn sowieso allemaal winnaars. Ik zie jullie graag op 13 april!”

 

Veronique: “Ik heb er vooral heel veel zin in! Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen van de schrijvers, en ik kijk er naar uit om alle verhalen te lezen en te genieten van de verschillende schrijfstijlen!”

 

Chantal: “Ik heb altijd al een weak spot gehad voor indie-boeken. De kracht die auteurs drijft om hun boek – hun kunstwerk – zelf de kansen te geven die ze verdienen, dat doet iets met me. In vrijwel elk indie-boek voel je de passie en de dromen van de auteur door het verhaal heen. De kracht van een indie-boek mag niet onderschat worden en ik, als boekenrecensent, maar ook als persoon in het algemeen, kan dat alleen maar aanmoedigen. Het is me daarom een enorme eer om één van de juryleden van The Indie Awards te mogen zijn.

Ik verwacht geraakt te worden door de boeken op de lijst en nieuwe pareltjes te ontdekken. Ik verwacht het beste van het beste te kunnen kiezen en een mooi resultaat te behalen voor jullie. Maar bovenal verwacht ik gewoon te kunnen genieten van alle prachtige verhalen. Hoe dan ook zal alles wat ik lees me bijblijven en zijn al deze boeken de moeite waard. Bedankt voor het schrijven van jullie kunstwerken. Ik ga er van genieten.”