Onze partners

Als indie-auteur heb je veel mensen in je team. Redacteurs, schrijfcoaches, vormgevers, selfpubplatforms, etc. Op deze pagina verzamelen we voor jou de partijen met wie jij kunt samenwerken!

Uitgeven

Maria Staal

Hoi, leuk dat je aan het schrijven bent! Mijn naam is Maria Staal en ik ben self-publishing expert & uitgeefcoach. Je kunt bij mij terecht als je hulp nodig hebt bij het uitgeven van je boek, of de marketing & promotie daarvan. Ik ben co-host van de Schrijven & Uitgeven Podcast en blogger. Verder schrijf ik detective verhalen onder mijn pseudoniem Annie Appleton en non-fictie boeken over uitgeven en marketing onder mijn eigen naam. Ik houd van ruimtevaart, fietsen en katten. Wil je meer weten? Ga dan naar: mariastaal.nl


Pumbo.nl

Pumbo.nl heeft sinds de oprichting in 2008 al tienduizenden auteurs, bedrijven en instellingen mogen helpen bij het zelf uitgeven van boeken

Pumbo.nl biedt alle opties aan binnen het traject van drukken, distributie en marketing. Niet alleen is de website een bron van informatie en inspiratie, de diensten sluiten er ook op aan.  Pumbo.nl werkt niet met contracten en je bent nooit verplicht om het drukwerk of distributie bij hen af te nemen en hoef je ook geen extra commissie af te staan. Je kiest zelf welke zaken voor jouw persoonlijke situatie belangrijk zijn. En daarin adviseert Pumbo je altijd uitgebreid én kosteloos.


Mijnbestseller.nl

Mijnbestseller.nl is al meer dan 10 jaar jouw vertrouwde partner om je boek te laten drukken en te publiceren. Vele duizenden auteurs hebben inmiddels hun droom van het uitgeven van hun boek via ons gerealiseerd. Ons platform neemt je bij de hand en gidst je door het proces, onze blogs en support staan je bij met slimme en handige tips en tricks. Naast bol.com en alle boekhandels, bieden we ook internationale verkoop in Europa en de VS aan. De marges die we je bieden zijn aantrekkelijk en je kunt je eigen boeken tegen een bijzonder lage prijs kopen!


Astrid Habraken

Jouw boek uitgegeven op jouw manier

De eerste mijlpaal is bereikt: je hebt je verhaal geschreven. Maar hoe nu verder? Na het schrijftraject is het nu tijd voor het uitgeeftraject.  Een geweldig traject als je het mij vraagt, een dat begint met het beantwoorden van een vraag: wat wil je met jouw boek bereiken? 

Als je die vraag hebt beantwoord, kun je keuzes gaan maken. Queesten Boekproducties begeleidt je bij al je vragen, hobbels en hersenkrakers; van manuscript tot het boek van jouw dromen!

Kennismaken en meteen brainstormen? Plan een routegesprek in!

Tot snel? Ik kijk er naar uit! Astrid Habraken  


Berend Henk Huizing

Herken je dat? Dat je als middelbare scholier in plaats van huiswerk maken veel liever verhalen schrijft? Zo verging het mij. Na 9 jaar groepswerk in de kinder- en jeugdpsychiatrie maak ik dan ook de overstap naar communicatieadvies. Ik schrijf interviews, inhoudelijke artikelen, speeches en persberichten. Tredend in de voetsporen van mijn vader, maak ik in 2012 als hoofdredacteur van de Hoogeveensche Courant van mijn hobby mijn werk. Hier ontstaat de liefde voor persoonlijke, bijzondere en bedrijfsverhalen.

Tijdens de coronapandemie bekwaam ik mij zelf verder in het schrijversambacht met als resultaat de oprichting van BoekenBerend. Naast mijn eigen verhalen, begeleid ik anderen bij het schrijven en publiceren van persoonlijke, bijzondere en familiebedrijfsverhalen. Ik kom daarom graag met je in contact. Wat is jouw verhaal?

Vormgeving

Fijn Vormgeven

Elk verhaal verdient een boek! Ben je klaar om je verhaal te delen dan help ik je graag met een aantrekkelijk, professioneel vormgegeven boek waar niemand omheen kan. Mijn naam is Mandy en ik noem mijzelf het liefst (grafisch) vormgeefster van verhalen. Ik hoor graag waarom je je boek schrijft en wat je doel is. Met die informatie ontwerp ik een cover die jouw verhaal het beste weergeeft. Om daar jouw binnenwerk naadloos op aan te laten sluiten. Ook illustreer ik voor boeken en magazines. Boekpromotie? Ik denk mee! Samen maken we een Fijn boek! 

www.fijnvormgeven.nl


Mireille van Yperen

Je manuscript is eindelijk klaar. Maar hoe nu verder? Als indie-auteur moet je continu alles zelf ontdekken, wat soms erg frustrerend kan zijn. Stel je voor hoe fijn het is, als je na het schrijven, de vormgeving uit handen kunt geven. Met mijn 25+ jaar ervaring in het grafische vak, wil ik jou graag helpen je boek drukklaar te maken. Heb je een kinderboek geschreven? Dan hoef je ook niet verder te zoeken voor een illustrator, want ik ben naast grafisch ontwerper ook illustrator van kinderboeken.

Meer weten? Kijk dan op mijn website.

www.dtp-hulp.nl


Antoni Dol

Antoni Dol (1963) is afgestudeerd als illustrator op de Gerrit Rietveld Academie, studeerde reclame aan de Kunstacademie Rotterdam en was drie jaar freelance illustrator. Vanaf 1995 groeide hij als webdesigner en interactieontwerper mee met het internet en was van 1996 tot en met 2016 werkzaam in de IT voor bekende Nederlandse bedrijven.

Vanuit die ervaring produceert Antoni zijn eigen boeken via InDesign bij Pumbo en e-boeken via Sigil bij Kobo Writing Live en Kindle Direct Publishing. Hij hielp al diverse indie schrijvers met omzetten van pockets naar e-boeken, lettertypes in e-boeken en drukklaar maken van manuscripten.

www.antonidol.nl/diensten


Redactie

Rob Steijger

Rob Steijger (47) woont in Den Haag en werkt sinds 2012 als freelance manuscriptredacteur voor zowel schrijvers als uitgevers.
Als enthousiaste maar tegelijkertijd veeleisende lezer was het een logische stap om manuscripten te gaan redigeren. Zo kon hij immers veel van de onduidelijkheden voorkomen waar hij vaak tegenaan liep in de boeken die hij las. Onduidelijkheden als: wie is er aan het woord, waar zijn we, door wiens ogen beleven we het verhaal en… heette haar hond zojuist niet Bo in plaats van Billy?

www.fzeven.nl


Simone Lier

Niet meer twijfelen over taal, maar vol vertrouwen jouw verhaal delen, dat is wat je wil. Mijn naam is Simone Lier en ik help je daarbij. Ik ben corrector, persklaarmaker en redacteur. Werk jij aan non-fictie met een verhalend karakter, dan werk ik graag met jou!

Mijn benadering is niet die van de rode pen, wel die van het zachte potlood. Met liefde voor taal, bewondering voor je creativiteit en respect voor jouw verhaal het beste maken van wat jij te vertellen hebt, dat is wat ik doe. 

Werken we binnenkort samen aan jouw boek? Ik spreek je graag!

www.simonelier.nl


HenkTekst

Het trotse gevoel dat je het ‘toch maar eventjes geflikt hebt’, dat gun ik je. Dat er nog heel wat bij komt kijken, voordat je manuscript een boek is, dat weten we allemaal.

Ik kan je op verschillende manieren helpen met je tekst. Wil je alleen op weg geholpen worden via tips en advies? Wil je je manuscript laten redigeren? Of wil je het volledig persklaarmaken, zodat het direct doorgestuurd kan worden naar een vormgever of drukker?

Alles kan. Voor een goed boek, voor jouw boek.

Wil je meer weten? Kijk even op HenkTekst. Ik help je graag!


Sabine Mourits

Heb je een verhaal geschreven en wil je de volgende stap zetten? Ik help je graag met de inhoudelijke en/of tekstuele redactie van je fictie of non-fictie manuscript. 

Respect voor jou en je verhaal staat daarbij centraal. Ik streep niet zomaar weg wat ‘fout’ is, maar geef een heldere uitleg. Daarmee verbeter je niet alleen je verhaal, maar leer je ook beter schrijven. Zo maken we samen van jouw manuscript een uitgeefwaardig boek.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Ik spreek je graag!

Meer informatie of een kennismakingsgesprek afspreken? www.tekstindetail.nl


Joyce van Wees

Hi! Ik ben Joyce van Wees en ik werk als freelance tekstcorrector voor uitgeverijen en self-publishers. 

Bij het corrigeren van een manuscript let ik onder andere op spelling, grammatica, interpunctie en consistentie. Ik spit de tekst op detailniveau door en haal de laatste taalfoutjes eruit.

Heb jij een boek geschreven en is het tijd voor de finishing touch? Daar help ik je graag bij. Met een frisse blik neem ik de tekst zorgvuldig voor je door. Zodat jij een foutloos boek de wereld in kunt sturen en trots kunt zijn op een mooi eindresultaat.

Meer weten?

www.joycevanwees.nl


Schrijfcoaching

Fictera Schrijfcoaching

Als schrijvende tiener gaf ik al feedback op andermans verhalen, een passie die inmiddels heeft geleid tot mijn eigen bedrijf als schrijfcoach. Ik help schrijvers hun eigen, unieke schrijfproces en stem te (blijven) ontwikkelen en het verhaal dat in hun hoofd leeft te laten schitteren op papier. Dat doe ik met mijn diepgaande artikelen over lastige schrijfprincipes, persoonlijke coaching, uitgebreide feedback op je manuscript, en nog veel meer. Mijn specialisatie is fantasy, maar ik werk met alle schrijvers die hun werk naar een hoger niveau willen brengen en hun lezers willen meeslepen in een ijzersterk verhaal.

Anna Mattaar
www.fictera.nl


Karin van Veldhoven

Fantasy Stories helpt je graag met het schrijven van jouw fantasy manuscript en het voltooien van je boek, waarbij plezier op één staat!

Je kunt bij mij terecht voor schrijfcoaching. Ik neem elke tekst serieus en spit jouw manuscript zorgvuldig door. In de kantlijn vind je mijn schrijftips, vragen en opmerkingen terug. Gedurende het schrijfproces voeren we brainstormsessies over jouw ideeën, vragen en jouw manuscript. Na elk gesprek kun je met nieuwe inzichten verder schrijven. Aan het einde van de begeleiding ontvang je een eindverslag met tops, tips en trucs op een rij.

Ik motiveer je en daag je uit om het beste uit jouw fantasie te halen. We gaan samen aan de slag om de kern te grijpen van jouw verhaal, zodat je uiteindelijk met de juiste dosis aan zelfvertrouwen jouw boek gaat uitgeven. Sinds 2012 schrijf ik fantasy boeken voor tieners die ik in eigen beheer heb uitgegeven.

www.fantasystories.nl


Schrijfvakanties

Villa Thoumazet

Waar rust en natuur de inspiratie & creativiteit prikkelen!

Zoek je een idyllisch plekje om te schrijven, een schrijfcursus te organiseren of te brainstormen dan is villa Thoumazet een ideale plek. 

Villa Thoumazet is een authentieke villa met parktuin, verwarmd zwembad op het platteland.

Lot-et-Garonne: Aiguillon –France

www.thoumazet.be