Sophia Drenth – Verlossing

Sophie Drenth - Verlossing omslag

Neerlanders hebben hun angst verloren voor de bloeddrinkende Ath’vacii. Burgers gebruiken nu zelf gretig het pulver dat wordt vervaardigd uit Ath’vacii-bloed en bewonderen de machtige stem van een monsterlijke operazanger die eeuwen geleden onsterfelijk werd gemaakt.
Roan Storm is recent door de Ath’vacii tot het eeuwige leven veroordeeld. Hij verliest zijn grote liefde Maïa aan een sterfelijke mens. Samen met zijn staaljagers staat hij machteloos als zijn Bloedwet wordt misbruikt door zijn aartsrivaal.
Wanneer bloedhongerige mensen Ath’vacii beginnen aan te vallen en Maïa’s leven in gevaar komt, valt Storm dieper dan zijn resterende vrienden ooit hadden kunnen vrezen.
Bloedwetten: Verlossing is een roman over liefde, loyaliteit en het omarmen van je duistere kant.

 

Verlossing is verkozen tot beste boek 2017 door het publiek!

Uit het juryrapport:

Dit fantasyboek is geschreven in een gedragen, barokke stijl, waar je helemaal weg van bent of simpelweg niet van houdt. Ik hou ervan omdat het past bij de sfeer van het verhaal, dat zich afspeelt in een soort Victoriaanse nieuw Nederland. Herkenbaar maar toch obscuur, duister en mysterieus. En iedereen wil altijd maar meer. Of het nu om liefde, seks, macht, vrijheid of het verslavende bloedpulver gaat.  Drenth weet de verhoudingen tussen de personages knap neer te zetten, direct in het begin, waardoor het niet noodzakelijk is om het eerste deel in deze reeks te kennen.

Erg goed! Sophia schrijft in een rap tempo en je waant je direct in een fantasy boek. Hoewel dit soort boeken niet altijd iets voor mij zijn, kon ik het boek vooral uitlezen vanwege de stijl van haar. Het leest goed door, is te begrijpen en de zinnen volgen elkaar logisch op.

Benieuwd?

Indies steun je door hun boeken te kopen!

Klik hier om Verlossing te kopen als papieren boek.

Klik hier om Verlossing te kopen als e-book.