Marcel Heunks – Justin en de boom van oorsprong

Marcel Heunks - Justin en de boom van oorsprong omslag

Justin verhuist twee weken voor de kerst met zijn vader naar een huis aan de rand van een bos. Op zolder vindt hij een boek met vreemde tekeningen en teksten in een taal die hij niet kent.
Nadat Justin een van de teksten uitspreekt, volgt er buiten een felle flits. Vanaf het dakvenster kijkt een kraai hem spiedend aan. Snel zet Justin het boek terug en probeert er niet meer aan te denken.
Dan gaat zijn vader op reis voor zijn werk en wordt er aangebeld. Vanaf dat moment staat Justins leven op zijn kop. Hij ontmoet merkwaardige wezens en krijgt een bijna onmogelijke opdracht, waar niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van anderen van afhangt.
Justin moet de strijd aangaan met een sterke en verraderlijke tegenstander. Lukt het hem om niet alleen zichzelf, maar de hele wereld op tijd te redden van een enorme ramp?

Justin en de boom van oorsprong heeft de prijs beste cover 2017 gewonnen, verkozen door het publiek.

Uit het juryrapport:

Een fantasievol kinderboek met originele metaforen.

Ik vond het boek erg vermakelijk! Het is oorspronkelijk een kinderboek, en dit merk je ook wel aan het onderwerp maar als ik kijk naar de schrijfstijl vind ik het niet per se een kinderboek. Sterker nog, door de manier waarop het is geschreven, verwacht ik dat het ook geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 16 (moeilijk taalgebruik). Het onderwerp daarentegen is weer meer geschikt voor jongere kinderen, dus daar werd ik wel door verward. Maar ook ik, iemand van 23, vond het boek leuk om te lezen.

Het is een dun boekje, met korte hoofdstukken waardoor het goed behapbaar is. Je leest het dan ook binnen no-time uit. Het was een creatief en fantasierijk verhaal, erg leuk voor kinderen.

Benieuwd?

Indies steun je door hun boeken te kopen!

Klik hier om Justin en de boom van oorsprong te kopen als papieren boek.