Chams Najée – Hungers Saga: het begin

Chame Najee - Hunters Saga deel I omslag.pngAydan en Tenny zijn een ogenschijnlijke doodnormale tweeling, geboren in een familie van jagers. Ogenschijnlijk… Aydan en Tenny zijn geen gewone jagers. Elke nacht trekken ze erop uit en jagen ze op duistere wezens om in het geheim de mensheid te beschermen. Dankzij het evolutie-gen zijn deze heldhaftige tweeling sneller, sterker en hebben ze overontwikkelde zintuigen, waardoor ze duistere wezens kunnen opsporen. Het enige nadeel: deze wezens, kunnen hen ook opsporen.

Wanneer Aydan, die als rechercheur bij de politie werkt, een mysterieuze zaak krijgt, wordt het al snel duidelijk dat zijn jagersbestaan en mensenbestaan elkaars paden zullen kruisen. Kan hij zijn geheim bewaren én deze uitdagende zaak op zich nemen?

Ondertussen valt Tenny als een blok voor de charmes van de norse, maar knappe Blade. Ze merkt al snel dat ze zal moeten kiezen tussen de drang naar de jacht of een leven met Blade. Slaagt Tenny erin om beide te combineren of zal zij toch een hartverscheurende keuze moeten maken?

 

Hunters Saga: het begin heeft de prijs gewonnen voor meest spannende plottwist 2017, verkozen door de jury.

Uit het juryrapport:

Een interessante urban fantasy. De herkenbare setting staat in contrast met de voorkennis over de fantastische elementen die de lezer in de proloog heeft opgedaan. Hier had echter wel iets minder infodump mogen plaatsvinden. De dialogen zijn sterk, de onderlinge relaties intrigerend en het is knap hoe alles in elkaar grijpt. Dankzij de wisselende perspectieven ziet de lezer het verhaal van verschillende kanten en wil je doorlezen om te weten hoe het zit.

Ik vond het boek verrassend leuk! Ik vond de personages goed uitgedacht, de verschillende soorten personen goed uitgeschreven (de jager, de heks, de weerwolf en de vampier) en het boek las ontzettend vlot. Het boek wordt vanuit verschillende personages geschreven wat ik erg verfrissend en afwisselend vond. De verhaallijn was heel spannend qua opbouw en dit boek is geen boek met altijd een positieve twist. Dat vond ik ook weleens prettig, want daardoor is het echt totaal niet voorspelbaar. Chams Najée heeft een fijne schrijfstijl.

Benieuwd?

Indies steun je door hun boeken te kopen!

Klik hier om Hunters Saga: het begin te kopen als papieren boek.

(Let op: de cover en titel van het boek zijn inmiddels gewijzigd)